O le amataga o le palota e amata ile Aso Gafua, ma o pepa palota e amata ai |Malo ma Upufai

O lenei tala ua toe fa'afouina e fa'asa'o ai fa'amatalaga e feso'ota'i ma le Proposal C a le A'ai o le Iunivesite.
O le aso Gafua o le vaiaso nei e amata ai le palota muamua mo le palota tele o Novema, ma o le a faia e le au palota ni laasaga faaopoopo i le palota e faʻaaoga ai vaega fou o pepa e palota ai.
O le siitaga o palota pepa, o le taunuuga lea o le Tulafono Tau Faaofi a le Senate Numera 598, lea na sainia e le afioga i le ali’i kovana ia Greg Abbott e avea ma tulafono i le aso 14 Iuni ma talosagaina ai ni faamaumauga o faiga palota.
A agai atu tagata palota i le fale palota, o le a latou maua se code code - e pei lava ona i ai i aso ua mavae - ma se pepa palota avanoa e tatau ona latou tuu i totonu o se masini lomitusi vevela e fesoʻotaʻi ma masini palota Hart InterCivic a le itumalo.O tagata palota o le a pei ona masani ai Le palota lava e tasi i luga o le masini, ona tatau lea ona e kiliki le ki "lomi palota" pe a faʻamalosia.
O le a lolomi e le masini lomitusi se pepa palota ma le filifiliga a le tagata palota.Ma, a'o le'i tuua le nofoaga palota, e tatau ona su'e le pepa palota ma tuu i totonu o le pusa palota loka.E tatau ona su'e le palota ma tuu i totonu o le pusa palota mo le faitauina o palota.
“E leai se ese’esega mai le mea ua latou masani ai, ua na’o le vaega pito sili ona taua,” o le tala lea a le pule o le palota a le Itumalo o Brazos, Trudy Hancock.
Fai mai a ia, o le a faatuina le fale palota i le ulufafo e avea ma "tagata leoleo" ina ia mautinoa e leai se tasi e alu ese e aunoa ma le suʻeina o le palota, ma faamamafaina o le palota lolomi e le o se lisiti.E le maua e tagata palota a latou lisiti palota.
Fai mai Hancock, e talitonu o ia o le faiga palota faaeletonika o lo o faaaoga e le itumalo e saogalemu, ae na ia ioeina e lagona e nisi tagata le lelei pe a mafai ona latou uuina se palota ma vaai a latou palota i luga o se fasi pepa.
“E tasi le mea matou te mananaʻo ia mautinoa o le talitonuina o matou tagata palota i mea matou te faia,” o lana tala lea.“Afai e le talitonu i ai a tatou tagata palota, e le afaina a tatou mea e fai.Afai la o le mea lea e mana'omia mo tatou tagata palota e maua ai le fasipepa e mafai ona latou tilotilo i ai ma malamalama ai, o le mea lea tatou te mananao e fai."
Na taʻua e Hancock o le faiga e tolu faʻaluaina o palota pepa, faʻasalalauga faʻaeletoroni i totonu o le scanner (lea o le a faitauina i le po o le palota), ma palota e faia i totonu o le scanner lava ia.
Fai mai a ia, ina ua su'esu'eina, na pauu ai pepa palota i totonu o se pusa sipi ta'avale i totonu o se pusa palota loka.O le pusa na faʻapipiʻi ma faʻafeiloaʻi i le taimi lava e tasi ma ala faʻaeletoroni a le scanner.O fuainumera e faia i le po palota, o lana tala lea.
“Matou te iloa lava po o fea na i ai na pepa palota ma ala o faasalalauga faaeletonika,” o le tala lea a Hancock.
E mafai ona fa'aauau pea ona fa'aoga e le itumalo ana masini e 480 o lo'o i ai nei, ma na fa'aleleia e le kamupani fa'atau atu o Hart InterCivic ia masini ma masini lomitusi fa'amama e mana'omia e gaosia ai pepa palota.O lo'o fa'aaogaina e le itumalo ia Hart e fai ma ana fa'atau oloa talu mai le suiga mai le faiga o le punch card i le faiga palota fa'aeletoroni i le 2003.
Na ta’ua e Hancock o le fa’aopoopoina o pepa fa’amaumauga e tusa ma le $1.3 miliona le tau o le itumalo, peita’i o lo’o fa’amoemoe o le a maua e le itumalo se tupe toe totogi mai le setete ma fa’apipi’i atu i le pili.
O le palota ia Novema na aofia ai teuteuga faavae e valu a le setete, faʻapea foʻi ma palota faʻaitumalo a aʻoga kolisi ma kolisi itumalo.
O palota a le Aai e aofia ai le nofoa lona 4 o le Fono a le Aai-o Elizabeth Cunha o loʻo i ai nei ma le luʻitau o William Wright-ma le nofoa lona 6 o le Fono a le Aai-o Dennis Maloney o loʻo i ai nei ma le luʻitau Mary-Anne Musso-Horland ma David Levine-ma teuteuga e tolu.O le teuteuga lona tolu i tulafono laiti-Talosaga C-e aofia ai le suia o le palota a le kolisi i tua i tausaga e le masani ai, o se suiga na mafua ai feeseeseaiga i le va o sui tauva.O tagata palota i le 2018 na filifili e fa'ataga taulaga e fa'asolo i tausaga e tutusa, ma o le Fa'atonu C o le a toe fa'afo'i le ta'amilosaga e fa tausaga i tausaga fa'anumera.
O le palota a le aoga itumalo o le a faia ai tauvaga tausi mavaega aoao e lua—Amy Archie vs. Darling Paine mo le tulaga muamua, ma Brian Decker vs. King Egg ma Gu Mengmeng mo le lona lua—ma O talosaga e fa faatasi e fausia ai se talosaga faapouliuli e US$83.1 miliona.
O le a faia le palota vave mai ia Oketopa 18 i le 23rd ma Oketopa 25th i le 27th mai le 8am i le 5pm, ma mai Oketopa 28th i le 29th mai le 7am i le 7pm.
O nofoaga mo le vave palota o Brazos County Electoral Management Office (300 E William J. Bryan Pkwy i Bryan), Arena Hall (2906 Tabor Road i Bryan), Galilee Baptist Church (804 N. Bryan), College Station Utilities Meeting and Training facilities. (1603 Graham Road, University Station) ma le Student Memorial Center i le Texas A&M campus.
O le aso o le palota o le aso 2 o Novema, o le a tatala le fale palota mai le 7 i le taeao e oo i le 7 i le afiafi, ma e mafai ona palota tagata i laina a o lei ta le 7 i le afiafi.
Ina ia matamata i palota faataitai, siaki le resitalaina o tagata palota, ma saili faamatalaga e uiga i sui tauva ma nofoaga palota, asiasi i le brazosvotes.org.
Fa'aauau pea le fa'amatalaga i tala fou a le malo ma le atunu'u ma mataupu fa'apolokiki e ala i la tatou nusipepa.
Kolisi Nofoaga A'ai Fono Nofoaga 6 O Dennis Maloney o lo'o iai nei ma le au lu'i o Marie-Anne Mousso-Netherlands ma David Levine ua i ai a latou saini...
Na faaiuina e le Fono a le Aai o le Iunivesite ni talanoaga i le lumanai o le faaaogaina o le 10 eka o Graham Road ma faamaonia ai se fasi fanua…
O mafutaga ma feso'ota'iga ma tagata o lo'o nonofo ma pisinisi o le taulaga i le iunivesite o vaega taua ia o sui e to'afa a le fono a le taulaga o Elizabeth…
O le Kolisi a le Kolisi a le Aai o le Nofoaga 6 o loʻo iai nei le aufono Dennis Maloney (Dennis Maloney) na taʻua i luga o lana upega tafaʻilagi ma itulau faʻasalalau lautele na ia…
Na autasi le Fono a le Aai o le Iunivesite i le fa'afouina o le fuafuaga atoa.Ina ua maeʻa le lua tausaga o suʻesuʻega, o le…
O le Komesina o Brazos County ma le Faamasino Duane Peters sa galulue faatasi ma le ofisa loia a Austin Bickerstaff Heath Delgado Acosta i lenei vaiaso e fesoasoani e toe tusia…
E toafa mai sui e toalima mo le Fono a le Iunivesite na auai i le fono na talimalo ai le Texas A&M Student Government i le po o le Aso Lulu…


Taimi meli: Nov-10-2021