O lo'o fa'asalalauina e le au ta'avale a le aufaipisinisi lomitusi lisiti ma fa'aaliga 'anti-job'

E tusa ai ma tagata o loʻo fai mai na latou vaʻai i le faʻaaliga o loʻo lolomi, o le tele o pou i luga o Reddit ma se kamupani cybersecurity o loʻo suʻesuʻeina le fefaʻatauaʻiga i luga ole laiga o lomitusi le faʻamaonia, e tasi pe sili atu tagata o loʻo auina atu ni faʻaaliga "anti-job" e maua ai lomitusi i pisinisi lata ane. le lalolagi .
“E itiiti lou totogi?”E tusa ai ma le tele o faʻamalama na lafoina i luga o Reddit ma Twitter, o se tasi o faʻaaliga na faitauina.[...] O totogi o le mativa e maua ona o tagata 'o le a' galulue mo i latou."
Na tusia e se tasi tagata Reddit i se filo i le Aso Lua e faapea o le manifesto na lolomi faʻafuaseʻi i lana galuega.
"O ai o outou e faia lenei mea ona e malie," na tusia e le tagata faʻaoga. "Matou te manaʻomia ma aʻu uo ni tali."
E le mafaitaulia pou tutusa i luga o le r / Antiwork subreddit, o nisi e tutusa lava le faʻaaliga.O isi e eseese feʻau ma faʻasoa tutusa lagona faʻamalosia o le tagata faigaluega. i le tele ma le aʻafiaga i nai masina ua tuanaʻi aʻo amata ona manaʻomia e tagata faigaluega a latou faʻatauga ma faʻatulagaina e faasaga i nofoaga faʻaleagaina.
“Taofi le faaaogaina o la’u lomitusi lisiti.E malie, ae ou te faʻamoemoe e taofi, "faitau se tasi Reddit thread.O le isi pou na faitauina: "Na ou mauaina pe tusa ma le 4 feʻau faʻafuaseʻi eseese i le galuega i le vaiaso talu ai.Sa matua fa’aosofia ma fa’aosofia le va’ai atu o o’u pule ua tatau ona saeia o latou foliga mai le lomitusi, E malie fo’i.”
O nisi i luga o Reddit e talitonu o feʻau e pepelo (e pei o loʻo lolomiina e se tasi o loʻo avanoa i se lisiti lolomi ma faʻapipiʻi mo le Reddit influence) poʻo se vaega o se taupulepulega e faʻaalia ai le faia o se mea e le tusa ai ma tulafono a le r/antiwork subreddit.
Ae o Andrew Morris, o le na faavaeina le GreyNoise, o se kamupani cybersecurity e mataʻituina le initaneti, na taʻu atu i le Motherboard o lana kamupani na vaʻaia le feoaiga i luga o le upega tafaʻilagi o loʻo alu i lomitusi lisiti e le faʻamaonia, ma e foliga mai o se tasi pe sili atu tagata o loʻo lafoina na galuega lolomi i luga o le initaneti., e pei o le faʻafefeina oi latou i luga o le nofoaga. O Morris e iai se talaʻaga o le puʻeina o tagata taʻavale e faʻaaoga ai lomitusi e le faʻamaonia.
"O loʻo faʻaaogaina e se tasi se auala e pei o le 'faʻasalalau tele' e lafo saʻo ai faʻamatalaga TCP mataʻutia i se lomitusi i luga o le initaneti," o le tala lea a Morris i le Motherboard i se talanoaga i luga o le initaneti. pepa o lo'o fa'asino i ai /r/antiwork ma nisi o aia tatau a tagata faigaluega/fe'au fa'ateteleina."
"O le tasi pe sili atu tagata i tua atu o loʻo tufatufaina atu le tele o lomitusi mai 25 'auʻaunaga eseese, o lea e le lava le polokaina o le tasi IP," o lana tala lea.
“O lo’o fa’asalalauina e se tekinisia se talosaga lolomi mo se pepa o lo’o i ai fe’au aia tatau a tagata faigaluega i lomitusi uma ua fa’aseseina ina ia fa’aalia i luga ole initaneti, ua matou fa’amaonia e lolomi lelei i nai nofoaga, o le numera tonu e faigata ona fa’amaonia ae Na fautuaina e Shodan E afe ma afe o lomitusi na faʻaalia, "na ia faʻaopoopo mai ai, faʻasino ia Shodan, o se meafaigaluega e suʻesuʻe ai luga ole initaneti mo komepiuta e le faʻamaonia, servers ma isi meafaigaluega.
E i ai i le au taʻavale se talaʻaga umi o le faʻaaogaina o lomitusi e leʻi faʻamaonia. O le mea moni, o se taʻaloga masani. I nai tausaga talu ai, na faia ai e se tagata taʻavale se lomitusi lolomi se faʻalauiloa mo le YouTube alalaupapa o le fefinauai influencer PewDiePie. i se savali, ma sa latou mitamita ma taʻua i latou lava "o le atua o tagata taʻavale."
If you know who’s behind this, or if you’re the one doing it, please contact us.You can message securely on Signal by calling +1 917 257 1382, Wickr/Telegram/Wire @lorenzofb, or emailing lorenzofb@vice.com.
E ala i le lesitalaina, ua e malie i Tulaga o Fa'aoga ma Faiga Fa'alilolilo ma maua feso'ota'iga fa'aeletoroni mai le Vice Media Group, lea e ono aofia ai fa'alauiloa fa'atau, fa'asalalauga ma mea e lagolagoina.


Taimi meli: Apr-13-2022