E fa'aogaina e tagata ta'avale le "anti-work" manifesto e lafo ai spam i le lomitusi lisiti a le kamupani

E tusa ai ma tagata o loʻo fai mai na vaʻaia le faʻaaliga lolomi, le tele o pou i luga o Reddit, ma se kamupani cybersecurity o loʻo suʻesuʻeina le fefaʻatauaʻiga o fesoʻotaʻiga o lomitusi e leʻi faʻamaonia, o le tasi pe sili atu tagata o loʻo faʻafefeina le "anti-work" i le lomitusi lisiti o pisinisi i totonu. le lalolagi.ta'utinoga.
“E maualalo lou totogi?”E tusa ai ma le tele o faʻamatalaga faʻapipiʻi i luga o Reddit ma Twitter, o se tasi o taʻutinoga na faitauina.[...] E maua totogi o le mativa ona ua 'naunau' tagata e galulue mo i latou."
I le Aso Lua, na tusia ai e se tagata Reddit i se meli e faapea na lolomi faʻafuaseʻi le faʻaaliga i le taimi o lana galuega.
"O ai o outou na faia ona o se mea malie," na tusia ai e le tagata faʻaoga. "Matou te manaʻomia ma aʻu uo ni tali."
E le mafaitaulia pou tutusa i luga o le r / Antiwork subreddit, o nisi oi latou e tutusa lava faʻaaliga. O isi e eseese faʻamatalaga, ae tutusa manatu i le faʻamalosia o tagata faigaluega. O le au faitau o nei feʻau uma e fautuaina e siaki le r / antiwork subreddit.A'o amata ona mana'omia e tagata faigaluega lo latou lava taua ma fa'atulagaina e tetee atu ai i le fa'aleagaina o le pule i fale faigaluega, o lona fua ma fa'aaafiaga ua pa i nai masina talu ai.
“Taofi le faaaogaina o la’u lomitusi lisiti.E malie, ae ou te manaʻo e taofi, "faitau se pou i luga o Reddit. Na tusia e le isi: "I le taimi o laʻu galuega i le vaiaso talu ai, na ou mauaina pe tusa ma le 4 feʻau eseese i se taimi.Sa matua faagaeetia, musuia, ma sili ona musuia le vaai atu o lo'u pule e tatau ona saeia o latou foliga mai le lomitusi.manaia.”
O nisi tagata i luga o Reddit e talitonu o nei feʻau e pepelo (o lona uiga, lolomi e se tasi e mafai ona faʻaaogaina se lisiti lolomi ma faʻasalalau i tagata o loʻo i ai le aafiaga i Reddit) poʻo se vaega o se taupulepulega e faʻaalia ai le r/antiwork subreddit o loʻo latou faia se mea. mataupu faasolitulafono.
Ae ui i lea, o Andrew Morris, o le na faavaeina le GreyNoise, o se kamupani i luga o le initaneti e mataituina le Initoneti, na taʻu atu i le Motherboard e faapea o lana kamupani na vaaia le tafe atu o feoaiga i luga o le initaneti i lomitusi le saogalemu, ma e foliga mai o loo auina atu e se tasi pe sili atu tagata i luga o le Initoneti.O nei galuega lolomi e le fa'aituau, e pei o le sasaina po'o le sasaina. E iai le tala'aga a Morris i le pu'eina o tagata ta'avale e fa'aaoga ai masini lomitusi le saogalemu.
"O loʻo faʻaaogaina e se tasi se tekonolosi e pei o le 'mass scan' e lafo saʻo ai faʻamatalaga TCP mataʻutia i le lomitusi i luga o se fua tele e ala i le Initaneti," o le tala lea a Morris i le Motherboard i se talatalanoaga i luga o le initaneti. lolomi se pepa na muai tusiaina o loʻo sii mai ai /r/antiwork ma nisi o aia tatau a tagata faigaluega/feʻau faʻataupulega."
"O le tasi pe sili atu tagata i tua atu o loʻo tufatufa atu le tele o mea lolomi mai le 25 tutoʻatasi sapalai, o le polokaina naʻo le tasi IP e le lava," o lana tala lea.
“O lo'o fa'asalalauina e se tekinisia se talosaga lolomi o se pepa o lo'o i ai savali o aia tatau a tagata faigaluega i lomitusi uma ua fa'aseseina ina ia fa'aalia i luga ole Initaneti.Ua matou faʻamaonia na lolomi ma le manuia i nisi o nofoaga.O le numera saʻo e faigata ona faʻamaonia, ae fai mai Shodan, E afe ma afe o lomitusi ua faʻaalia, "na ia faʻaopoopo mai ai, e faʻatatau ia Shodan, o se meafaigaluega e suʻeina le Initaneti mo komepiuta le saogalemu, servers ma isi masini.
E i ai se talaʻaga umi o le faʻaaogaina o lomitusi le saogalemu o tagata taʻavale. O le mea moni, o se tagata taʻavale masani lenei. I nai tausaga talu ai, na fai atu ai se tagata taʻavale i le lomitusi e lolomi faʻamatalaga faʻalauiloa mo le fefinauai PewDiePie YouTube auala. feanu i fafo se feʻau, faʻamaualuga ma taʻua o ia o "le atua o tagata taʻavale."
If you know who is behind this, or if you are the one who does this, please contact us.You can send messages securely on Signal via +1 917 257 1382, Wickr/Telegram/Wire @lorenzofb or email lorenzofb@vice.com.
E ala i le resitalaina, ua e malie i aiaiga o le fa'aoga ma faiga fa'alilolilo ma maua feso'ota'iga fa'aeletoroni mai le Vice Media Group, lea e ono aofia ai fa'asalalauga fa'atau, fa'asalalauga, ma mea e lagolagoina.


Taimi meli: Tes-27-2021